Ligesom alle andre ansatte er du omfattet af reglerne om tavshedspligt. Det vil sige, at du ikke må videregive fortrolige oplysninger, som du stifter bekendtskab med under uddannelsen, hverken til familie, bekendte, journalister eller andre. Tavshedspligten gælder også, efter din uddannelse ophører.
Der er ikke nogen klar definition af, hvornår en oplysning er fortrolig. Det afgørende for, om en oplysning skal anses for fortrolig, vil være en vurdering af, om oplysningen er af en sådan karakter, at den efter den almindelige opfattelse i samfundet bør kunne forlanges unddraget offentlighedens kendskab.
En række oplysninger er direkte i lovgivningen defineret som fortrolige. Det gælder fx oplysninger af den karakter, der er nævnt i lov om behandling af personoplysninger § 7, stk. 1, og § 8, stk. 1.
Det vil sige oplysninger om racemæssig eller etnisk baggrund, politisk, religiøs eller filosofisk overbevisning, fagforeningsmæssige tilhørsforhold, oplysninger om helbredsforhold, seksuelle forhold, oplysninger om strafbare forhold og væsentlige sociale problemer.
Det samme gælder oplysninger om interne familieforhold, f.eks. stridigheder og oplysninger om selvmordsforsøg og ulykkestilfælde.
Herudover vil f.eks. oplysninger om indtægts- og formueforhold, arbejds-, uddannelses- og ansættelsesmæssige forhold efter omstændighederne også være fortrolige.
Det kan til tider være svært at afgøre, om en oplysning er fortrolig eller ej. Hvis du er i tvivl, skal du betragte oplysningen som fortrolig og henvende dig til din leder eller dennes overordnede inden eventuel videregivelse.